SAUNNA kollektiv

Látogatás és workshopok

időpontok

Október 8, 11. 11:00

helyszín


1065 Budapest, Nagymező utca 25.

Regisztráció:

hello@saunnakollektiv.com

Létszám:

max. 20 fő alkalmanként

A SAUNNA kollektív belsőépítész, design stúdió Nagymező utcai bázisán ad otthont a design különféle területein alkotó brandaknek. Az alapítók, Bubla Ágnes, Bakó Zsófia és Zimmerer Erzsébet saját munkái és design termékei is megtalálhatóak itt. Rendszeresen szerveznek különböző előadásokat, workshopokat a művészet és design-fenntarthatóság témaköreiben. A stúdió tervezői workshopokkal is várják az érdeklődőket.

A SAUNNA stúdiót három fiatal építesz – Bakó Zsófia, Bubla Ágnes és Zimmerer Erzsébet – alapította azzal a céllal, hogy a belsőépítészet esztétikai igénye mellett, funkcionális, környezetbarát, innovatív megoldásokkal szolgálhasson megrendelői számára. Olyan helyeken találkozhattunk az ő kézjegyükkel, mint például a Jókai utcában működő Róza levesétterem, vagy a Desszert.Neked desszertműhely (ezekbe a projektekbe más társtervezők is becsatlakoztak). De nemcsak Budapesten, vidéken is érdemes nyitott szemmel járnunk: a lányok jelenleg a szekszárdi Korona borhotel tervezésével, illetve a kecskeméti Univer iroda fejlesztésével foglalkoznak, ugyancsak kooperációban más designerekkel.

Az építészek nemrégiben új otthonra találtak a Nagymező utcában, ez lett a SAUNNA kollektiv, amely stúdió, műhely, iroda, tárgyaló, workshop tér egyszerre. A multifunkciós tér korábban egy lámpaboltnak adott otthont, amely egészen másképp festett: a mostani állapot szintén a lányok kezemunkáját dicséri. A Nyitott Stúdió alkalmával erről is faggathatják majd a tervezőket a kíváncsi érdeklődők. Ha azt gondoltuk, hogy az építészek elefántcsonttoronyba zárva készítik vázlatterveiket, hát tévedtünk: legalábbis a SAUNNA esetében ez egész biztosan másképp van. A nyitottság nemcsak a stúdió belső terére igaz, de a lányok tervezői látásmódjára is, hiszen saját építész stúdiójukon kívül más tervezők is dolgoznak a SAUNNA kollektivben.

Pop-up jelleggel a lányok szívéhez közelálló hazai design márkák termékei is megjelennek a polcokon, akárcsak saját tervezésű tárgyaik, mint a Paperspokes biciklis csomagtartó ládák, a Bublab növényei és üvegkertjei, valamint a Luminose kutyás lámpák. Saját szervezésű ÖKO_MEMO estjeiken meghívott előadók, fontos témával foglalkozó projektgazdák mesélnek a közönségnek – ezek központi témája általában a fenntartható tervezés, a slow life vagy a tudatos fogyasztás. Közösségi terükben az előadások mellett gyakran rendeznek workshopokat is.

A sokszínű SAUNNA kollektiv mindennapjaiba most a Design Hét Budapest közönsége is belekóstolhat, és ha szerencséjük van, a lányok egész biztosan megmutatják azt a „láthatatlan” kiegészítőt, melyet a korábbi lámpabolt hagyományozott a csapatra.