Logifaces

stúdiólátogatás

időpontok

Október 7. 18:00

helyszín


1026 Budapest, Küküllő utca 1.

Regisztráció:

eszter.losonczi@logideez.com

Létszám:

max. 6 fő alkalmanként

A stúdióba látogató vendégek megismerkedhetnek az építész-, belsőépítész- és design iroda eddigi tevékenységével, kiemelt hangsúlyt fektetve a Logifaces betonjátékra. A bemutatást követően a program résztvevői a gyakorlatban is kipróbálhatják a betonöntés rejtelmeit.

Lakos Dániel és maroknyi kis csapata a logikai játékok új generációjával ismertette meg a hazai és a nemzetközi közönséget. A Logifaces névre keresztelt kirakós betonból készült, csonkolt prizma elemekből áll. A prizmák sarkai különböző egység magasságúak. A Logifaces kilép a megszokott kétdimenziós síkból a térbe. A feladvány kétdimenziós, de a szabály értelmében dimenziót kell ugranunk. A játék nagyszerűen ötvözi a legősibb kirakós játékok absztrakcióját napjaink számítógépes modellezési formavilágával. Erre utal a játék jelmondata is: Analogue game for digital minds. A Küküllő utcai irodában a tervezés folyamatai zajlanak, míg a földszinti kis műhelyben látnak napvilágot a beton építőelemek, amelyek a szürke különféle árnyalataiban készülnek, de találunk a játékszettek között színes verziót is. A stúdió élete ugyanakkor nemcsak a Logifaces körül forog: építészeti és belsőépítészeti projektek megvalósításával egyaránt foglalkoznak.

A Design Hét ideje alatt most bárkinek lehetősége nyílik bepillantani a kulisszák mögé: a műhelyben nemcsak a Logifaces készítésének folyamataiba láthatnak bele az érdeklődők, de a vállalkozó kedvűek akár a beton öntésével is megpróbálkozhatnak. Közben a tervezők korábbi projektjeikről is mesélnek.