Hova tovább? - iskolabörze

Kreatívipari felnőttoktatási szakkiállítás

időpontok

Október 11, 12.

helyszín

Óbudai Egyetem
1037 Budapest, Bécsi út 96.

Nyitva tartás

hétfő zárva
kedd zárva
szerda zárva
csütörtök zárva
péntek 11:00 - 17:00
szombat 11:00 - 17:00
vasárnap zárva

Tervezőképző közép- és felsőoktatási intézmények, művészeti és műszaki karok, kreatív képzést nyújtó iskolák bemutatkozása a Design Hét Budapest szervezésében. A standoknál az érdeklődők első kézből juthatnak bennfentes információkhoz.

Részt vevő intézmények:

Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium

Iskolánk trendi művészképzést végez, melynek során az alkotás önkifejezési, művészeti szerepe mellett a kulturális-piaci pozicionálás, a művészet-marketing, art-menedzsment elsajátítása kap helyet. Fontos a tehetséggondozás, a nyitott gondolkodású és látásmódú, kreatív művészek képzése, alkotói szabadságuk megtartása mellett.

weboldal: https://jaschikmuveszeti.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/jaschikmuveszeti

Lucia Divatakadémia

A Lucia Divatakadémia a hazai divatszakmai utánpótlás képzésére, tehetségek támogatására jött létre a Luan by Lucia Divatház oktatói tevékenységének intézményes keretet adva.

Küldetése a Divatház nemzetközileg versenyképes szakmai tudásának és tapasztalatainak átadása, a kreatív gondolkodás fejlesztése, a Divatház szellemiségével megegyező, holiszikus megközelítésben.

weboldal: http://www.luanbylucia.com/academy

Facebook oldal: https://www.facebook.com/LuciaFashionAcademy/

Instagram: https://www.instagram.com/luciadivatakademia


Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki karán három alapképzési szakot: a Könnyűipari mérnöki, a Környezetmérnöki, és az Ipari termék és formatervező mérnöki szakokat oktatjuk, ez utóbbi kettőt angolul is. Az Ipari termék- és formatervező mérnöki szakon a Terméktervező és a Csomagolástervezés specializációk sajátos, egyéni arculatú képzése nagy hangsúlyt fektet a műszaki és a design ismeretek megfelelő arányú ötvözésére, mely alapját képezi az alkotó tervezési, fejlesztési és innovatív kutató munkának egyaránt.

weboldal: http://tti.rkk.uni-obuda.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ObudaiEgyetemRKK/

VISART Művészeti Akadémia

Francia művészeti főiskolai képzés Budapesten, amely vizuális kommunikáció szakon, a francia állam által akkreditált diplomát ad a hároméves képzés végén. Francia partnerünk a PSVA - Paris School of Visual Arts. Szakterületek: webdesign, animáció, reklámkampány, illusztráció, csomagolás és grafikai tervezés (kiadvány, tipográfia, arculat, plakát).

weboldal: www.visart.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Visart.francia.foiskola/


Mod’Art International Hungary

A Mod’Art az egyetlen divatiskola hazánkban, ahol francia szemlélet és tananyag szerint oktatnak. Az iskola 2006-ban azzal a céllal jött létre, hogy meghonosítsa a divattal kapcsolatos francia művészeti felsőoktatást Magyarországon. Két nappali tagozatú képzést, divattervezést és divatmenedzsmentet kínálnak, illetve számos divatszakmai képzést is megtalálunk az iskola programjai között.

Instagram oldal: https://www.instagram.com/modartbudapest/?hl=hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/francia.divatsuli/?ref=bookmarks


Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar

A Tájépítészeti és Településtervezési Kar a szakterületen több mint száz éves múltra tekint vissza, s világszerte egyike az első tájépítészeti iskoláknak. A karon képzett tájrendező-kertépítő mérnökökre, okleveles tájépítészmérnökökre, okleveles településmérnökökre, okleveles tájépítész-kertművészekre, tájépítész doktorokra tervezőirodákban, a szakigazgatásban és az ország 3200 településén van szükség. A karon oklevelet szerzett szakemberek tudása és munkája eredményesen járulhat hozzá, hogy tájaink, városaink és településeink, az emberi környezet élhetőbb, szebb, egészségesebb, értékekben gazdagabb lehessen a ma és a jövő generációi számára.

weboldal: https://tajk.szie.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Tajepiteszeti.Kar/


Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Kar

Legszélesebb művészeti képzési portfólióval rendelkező, hazai felsőoktatási intézményként jelenleg 10 alap- és 9 mesterszakra várjuk a hallgatókat. Az oktatási struktúránk alapja a valódi mester-tanítvány kapcsolat, a team munka, a szakemberekből álló oktatói gárda és a magas technikai felszereltséggel működő műhelyek, műtermek.

Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar

A PTE MIK Design-elvű képzéseihez tartoznak az építész, belsőépítész és ipari formatervező
képzéseink, melyekről részletes információkat a honlapon találhatnak.
A Design Hét Budapest saját programjaként megrendezésre kerülő Hova tovább? iskolabörze során egyedi tervezésű Solar Dechatlon projektünket, karunk hallgatói által tervezett design bútort és egyedi térinstallációt mutatunk be.

weboldal: https://mik.pte.hu/alapkepzes-bsc-ba

Budapesti Corvinus Egyetem


Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara a magyarországi művészeti és művészetközvetítő képzésben egyedi, a tárgyalkotó, média és előadó-művészeti ágakat
magába foglaló szellemi-kreatív műhely. Célja hozzájárulni Magyarország és a régió kreatív ipari potenciáljának növeléséhez, országosan és nemzetközileg is versenyképes művészeti képzési portfolió kialakítása.

weboldal: http://www.mk.ke.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/RIPPL...

Soproni Egyetem - Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Ipari Termék és Formatervező Mérnök Képzés

Soproni Egyetem - Alkalmazott Művészeti Intézet

Szimultán Művészeti Iskola

A Szimultán Művészeti Iskola friss, célorientált, változtatásra mindig kész
szemléletével mára az ország legizgalmasabb művészeti intézménye. Képzéseink
lehetővé teszik a tanulók számára, hogy műfajokon átívelő gondolataik
megvalósításához színvonalas megoldásokat találjanak. OKJ képzéseink: ötvös,
üvegműves, lakberendező, grafikus.

weboldal: https://szimultan.hu/
Facebook oldal: www.facebook/szimultaniskola

KREA Design Iskola

A KREA Design Iskola 1995-ös alapítása óta a hazai designerképzés legegyedibb intézménye. Nemcsak az ország elsőként alapított jelentős művészeti iskolája, hanem számos képzés vagy szak első megvalósítója. A KREA a leginnovatívabb és legpiacorientáltabb szemléletet alkalmazva kínál enteriőrtervező, grafikus, webdesigner, divattervező, stylist, fotográfus, divatsminkes, smink & maszk-, valamint animációkészítő képzéseket. A KREA tanárai az adott designerszakma meghatározó képviselői, végzett hallgatói pedig a szakma területén a legpiacképesebb szaktudás birtokosai.

Facebook oldal: kreaiskola
Instagram oldal: @kreaiskola

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma

A Kézművesség jövője, a jövő kézművessége.

Szakképzés művészi minőségben.

A Práter utcai iskola célja, hogy a régi és új technológiákat ötvözve olyan szakmai alapot nyújtson, amire tanulóink a későbbiekben magabiztosan építkezhetnek akár alkalmazottként, vagy önálló tervezőként helyezkednek el, akár valamelyik egyetemen szeretnék tovább tágítani ismereteiket.

Budai Rajziskola

Kreatív, művészeti szakmák nappali, esti és felnőttképzésben való oktatása (Művészeti és médiafotográfia, Grafikus, Ötvös, Aranyműves szakok) és felvételi előkészítés a művészeti egyetemekre.

weboldal: www.budairajziskola.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/budairajz