Design Móka

kreatív workshopok gyerekeknek

időpontok

10. 06. 10:00-17:00

helyszín

LUMEN
1085 Budapest, Horánszky utca 5.

Kreativitás, design, együttgondolkodás és fenntarthatóság: nem lehet elég korán kezdeni! A Design Hét Budapest kreatív workshopján kicsik és nagyok együtt alkothatnak újrafelhasználható alapanyagokból – így például a fesztivál korábbi éveinek zászlóiból, molinóiból, kiadványaiból is!

(A regisztráció nem kötelező, azonban az egyes foglalkozásokon egy időben maximum 30 gyerek vehet részt, az előre regisztrált látogatók várakozás esetén soron kívül kerülnek beengedésre.)

Aki ügyes és másokra is gondol, az egy alkotását karitatív célra is felajánlhatja!

A workshop kreatív házigazdái: Artkores, Cellux Play, KACs Műhely, LILAEPER – Marianne emlékkönyvébe, pici and the city

CELLUX CSOPORT

A Cellux Csoportnál abban hiszünk, hogy mindenki designer. A kreatív gondolkodásmód számtalan helyzetben segítségünkre lehet, ezért mi azon dolgozunk, hogy ezt a képességet előhozzuk, tudatosítsuk és fejlesszük bármilyen közösségben.

Egy jó tervező empatikusan, optimistán, kreatívan és gyakorlatiasan áll a problémákhoz. Alkotó foglalkozásainkon játékos feladatokon keresztül ezeket a képességeket fejlesztjük, miközben szuper dolgokat hozunk létre együtt.

A workshop alkalmával a résztvevők színes műanyag hulladék, flakonok, háztartási hulladék felhasználásával és a korábbi évek Design Hetes nyomdai hulladékaiból készíthetnek egyedi kitűzőket, ékszereket illetve fejdíszek. Az itt elkészült tárgyakat mindenki hazaviheti magával.


KACs

Kik vagyunk? Nagy Anikó múzeumpedagógus és Elek Ágnes, rajz és vizuális kommunikáció szakos pedagógus, textiltervező művész, vagyis a KACs alapítói is várják az érdeklődőket.

Mi a KACs? A KACs – Kreatív Alkotó Csoport – alapvető emberi értékeket közvetít, gondolkodásra sarkall, megismerésre buzdít, felfedezésre invitál, mindezt szórakoztató, aktuális
témákat feldolgozó gyerekfoglalkozásokon keresztül. A foglalkozásokat mindig elmélyült alkotói tevékenység kíséri, egy újfajta látásmódot közvetítve, egyúttal megtanít látni, érezni, gondolkodni.

Hol találkozhatsz velünk? Műhelyünkkel alapvetően különböző kulturális fesztiválokhoz (Eleven Tavasz/ Eleven Ősz, Gyereksziget, VOLT Fesztivál, STRAND Fesztivál, Y.east Színházi fesztivál), különböző kiállításokhoz, galériákhoz (Goldberger Textilipari Gyűjtemény, FISE, Faur Zsófi Galéria, Józsefvárosi Galéria, ráckevei Árpád Múzeum), tematikus boltokhoz és kávézókhoz (Tranzit, Szatyor, Béla Bár, Fiók, Kétegér Könyvesbolt) kapcsolódunk tematikus alkotó foglalkozásainkkal. Elsősorban gyerekeknek, családoknak és fiatal felnőtteknek szervezzük programjainkat.

Mit alkothatsz velünk? A KACs Műhely workshopján elkészítheted egyedi vázlatfüzetedet/scratchbook-odat, jegyzetfüzetedet, amely remek lehet az elmélyült tervezésre, alkotásra, ötletelésre is. A workshop során elsajátíthatod a füzet-/könyvkötés alapjait is, illetve a füzet borítójának elkészítése maga is egy flow élményt okozhat, hiszen különböző anyagok (bőr, textilek, molinók, kartonok stb.) felhasználásával és technikák (varrás, keresztszemes, hímzés, montázs stb.) elsajátításával teheted igazán egyedivé saját füzeteidet.

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól, időtartam: 1-1,5 óra


LILAEPER – Marianne emlékkönyvébe

A LILAEPER workshopján Gink Sára és Kortmann Járay Katalin várják az alkotni vágyó kicsiket és nagyokat.
A foglalkozás címe: KÖZÖS EMLÉKKÖNYVEINK / Marianne emlékkönyvébe-projekthez kapcsolódó workshop /

ÉPÍTS - RAJZOLJ - ÍRJ

Támogatók: Fűzfői Papírmanufaktúra, Ankerstein GmbH

A workshopon részben elvihető, részben pedig egymásra épülő - egymásra építkező struktúrák, kollázs-montázs-installációk készülnek majd. A Fűzfői Papírmanufaktúra és az Ankerstein GmbH által selejtesnek ítélt füzetekből és építőkockákból építhetünk fel és alkothatunk meg egyéni világokat a személyes emlékezetre hagyatkozva, gyermekkorunk világát megidézve. Ha tetszik ez a workshop, hozz magaddal egyedi, családi fényképeket és tárgyi relikviákat.

Szülők és gyerekek egyaránt csatlakozhatnak a workshop résztvevőihez!

(fotók: Bajnóczi Krisztina)


PICI AND THE CITY

A pici and the city márka tervezője Schwertner Janka 2015 óta készíti városi tematikájú baba- és gyermekruháit. Kollekcióink a budapesti gyerekek mindennapjaira reflektálnak, megjelennek a város apró motívumai mellett a felfedezést megkönnyítő praktikus darabok, mint a koptatós nadrágok és térképes pulóverek.

A workshopon lehetősége nyílik a legkisebbeknek, hogy megtervezzék és elkészítsék játékbabájuk öltözékét. Szabászati maradék anyagokból dolgozunk, szabásmintát tervezünk és varrunk plüss maciknak, nyusziknak és babáknak, ezért mindenképpen hozd el kedvencedet magaddal a Lumenbe.