CraftBenson & Borbás Építész Műterem

műhelylátogatás

időpontok

Október 9-11. 17:00

helyszín


1027 Budapest, Bem rakpart 30.

Regisztráció:

office@borbasstudio.com, office@craftbenson.com

Létszám:

max. 10 fő alkalmanként

A két iroda egy közös stúdióban dolgozik a Duna-parton, nevükhöz számos építészeti és belsőépítészeti projekt kötődik. A CraftBenson legutóbbi munkái között szerepel a Centrál Színház és a Herendi Porcelán Palota, a Borbás Építész Műterem munkái között Év Háza díjas lakóépület, szociális és szakrális épületek szerepelnek. A program során a résztvevők betekintést nyerhetnek az irodák működésébe és megismerkedhetnek a jelenleg futó projektekkel.

Centrál Színház, Herendi Porcelán Palota, Tesla Budapest – csak néhány hely azok közül, amelyek belsőépítészeti kialakításáért a CraftBenson építész stúdió felelt. Színház, márkabolt, szórakozóhely, mindegyik más és más kihívás elé állította a tervezőiroda tagjait: a látványos, letisztult vagy épp indusztriál belsőknek mi magunk is szemtanúi lehetünk. Benson Marcell tervezőirodája ügyesen vette az akadályokat: a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutatótermében klasszikus és modern találkozik egymással, arany-fehér-fekete tónusokra hangolva, s a végeredmény igazi ékszeres doboz. Ezzel szemben a Tesla Budapest – a hely névadójához hűen – egy izgalmas, vibráló, fémes miliő, gépészeti csövekkel, különleges fény- és hangtechnikával megbolondítva.

A Borbás Építész Műterem nevéhez köthető a szentendrei ökologikus családi ház, mely a klasszikus hosszú házak mintáját követi és a mai kor kívánalmainak is maradéktalanul megfelel. Napkollektor, biobrikett, újrafelhasznált cellulóz hőszigetelés, fatüzelésre alkalmas vízteres kandalló, természetes anyagok – többek között ezek az összetevők kellettek egy izgalmas, modern, élhető és környezettudatos otthon megteremtéséhez, mely az Év Háza Díjat is bezsebelte 2015-ben. Maradunk Szentendrén: a HÉV-aluljárójának újratervezése is Borbás Péter és csapata nevéhez fűződik, ahol különösen fontos szerepet szántak a fénynek, hogy ezzel is barátságosabbá tegyék az átkelőhelyet.

A Design Hét Budapest programsorozat keretében most a két iroda együttesen mutatkozik be: közös, Bem rakparti irodájukban mesélnek a megvalósult projektekről. A tervezés és kivitelezés szépségei és nehézségei, az építészstúdió mindennapjai, és pazar panoráma. Ezek várják azokat, akik ellátogatnak a CraftBenson és a Borbás Építész Műterem főhadiszállására.