Hírek

Megjelent a 19. Start Up Guide

A Magyar Formatervezési Tanács gondozásában megjelent az idei Start Up Guide, mely kezdő kreatívipari vállalkozóknak segít eligazodni a vállalkozásindítás útvesztőiben.

A „Start Up Guide” kiadványt azzal a céllal készítette a Magyar Formatervezési Tanács, hogy segítséget nyújtson kezdő vállalkozóknak kreatívipari – művészeti vállalkozás elindításával, fejlesztésével kapcsolatban. Egy vállalkozás megálmodójának a saját szakterületein túl még számos üzleti területet is ismernie kell: a vállalati pénzügyek, az üzleti tervezés, a marketing és a céges kommunikáció, a jogi, adózási vagy könyvviteli alapismeretek nélkülözhetetlenek egy kisvállalkozás működtetéséhez.

A „Start Up Guide” e szakterületek szükséges alapjait mutatja be: részletesen szól az üzleti terv megalkotásáról, hiszen ez lesz egy cég alapdokumentuma, bemutatja, milyen elvek szerint, és milyen forrásokból finanszírozhatja a vállalkozó vállalkozását, hogy határozhatja meg majdani piacát, és hogyan érdemes kommunikáli potenciális ügyfelekkel.

A Start Up Guide ingyenesen letölthető a Magyar Formatervezési Tanács által létrehozott microsite-ról.

Fotó: Mohai Balázs