Hírek

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj idén is!

A Design Hét Budapest megnyitóján derül ki, kik kapták az elismeréseket.

A Design Hét Budapest a hagyományoknak megfelelően a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával kezdődik.

A Magyar Formatervezési Tanács tevékenységének egyik legfontosabb, állandó eleme a nemzeti designelismerések odaítélése az arra érdemesek számára. A díjazott alkotók és cégek működésmódjukkal olyan alternatívákat mutatnak fel, amelyek a design területének valamennyi alkotó és befogadó szereplőjére hatást gyakorolhatnak.

A Magyar Formatervezési Díj − mely idén negyvenéves − a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeire hívja fel a figyelmet. A termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában díjazott tervezők pályamunkái nemzetközi szinten is figyelemre méltóak és magas designértéket képviselnek. A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj olyan szervezetek elismerése, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

Hogy kik az idei díjazottak, az október 3-án kiderül!