Hírek

Közéleti személyiségek népszerűsítik a Budapest Design Map-et

Az idén hetedik alkalommal megjelenő Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A térképhez videókampány is kapcsolódik, többek közt Mácsai Pál, Gryllus Dorka és Juhász Anna közreműködésével.


A praktikus Budapest Design Map segítségével a város 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a fővárosba látogató turisták könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelőeket, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében.

A térkép népszerűsítésére videósorozat is készült közismert, a design és az adott helyszínek iránt elkötelezett sztárok közreműködésével. Az Örkény Színház ajándékboltja, az Örkény PONT kapcsán Mácsai Pál igazgatót, színművészt faggattuk arról, melyek a kedvenc designtárgyai. Az ARTISTÁ-t Gryllus Dorka mutatta be kameránknak, és mesélte el, mikor ismerkedett meg először a márkával. A Katona József Színház K:önyv és Boltja kapcsán Rujder Vivien mesélte el, hogy melyik designtárgyat inspirálta ő maga az üzletben. Balla Eszter imád a Prezent polcairól csecsebecséket válogatni, véleménye szerint a lelket is építi az a minőségi design, amit például ez a bolt is képvisel. A Tipton Eyeworks és a bakelitből készült szemüvegkeretek kapcsán a Punnany Massif oszlopos tagját, Wolfie-t kérdeztük. Konda Brigi műhelyében Mautner Zsófia szakács, gasztroblogger kalauzolt bennünket lelkesen végig. A Je Suis Belle-nél Bocskor Bíborka énekesnő mesélte el a márkához fűződő viszonyát, a NON+-nál pedig Juhász Anna irodalmár osztotta meg velük a gondolatatit arról: a jó ruha olyan, mint egy jó könyv.

A videók a Design Hét Budapest Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján tekinthetők meg. Az ingyenes kiadvány több tucat belvárosi helyszínen érhető el, Google Maps Layer változata pedig ezen a linken található (a pontos terjesztési pontokról a Design Hét Budapest Facebook-oldalán található naprakész információ).

Fotó: Rácmolnár Milán