Október 9-31, November 1-3.

V4 – Fenntartható design kiállítás

Közös jövökép a visegrádi országokkal

helyszín

Klauzál 1 – design store and cafe
1072 Budapest, Klauzál tér 1.

Nyitva tartás

hétfő 10:00 - 19:00
kedd 10:00 - 19:00
szerda 10:00 - 19:00
csütörtök 10:00 - 19:00
péntek 10:00 - 19:00
szombat 10:00 - 19:00
vasárnap zárva

A kiállítás célja a fenntartható design fő irányzatainak bemutatása a Visegrádi Négyek sikeres designereinek – öltözék-és tárgytervezőinek – munkáin keresztül. A rendezvénnyel a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ez a fajta tudatos gondolkodás ma már elengedhetetlen része az élhető jövőhöz vezető útnak.

AWA clothes

A Szlovákiában élő tervező, Virág Anita saját élményeiből vagy éppen az építészetből inspirálódott kollekciói az egyedi eleganciát képviselik. BA tanulmányainak befejezése után kezdett divattervezést tanulni Budapesten. Kreációi természetes alapanyagokból készülnek saját tervezésű printjeivel diszítve.

Martina Spetlova

A Central Saint Martins MA diplomájának megszerzése után a cseh származású designer Martina Spetlova Londonban alapította meg design stúdióját. A kompromisszumokat nem tűrő design identitása mellett elkötelezett a fenntarthatóság és az etikus ellátási lánc fontossága mellett. A szíriai kézműves menekültek által szőtt egyedi ruhák és kiegészítők, króm mentes bőrből készülnek.

Mobake

A személyes hitvallásból inspirálódott Mobake márkát a szlovák designer Patrik Jakš alapította. Az elmúlt években műanyag mentes életszemléletet követő márka tervezője a műanyag fogkefék fenntartható változatát alkotta meg. Az egyedülálló termékek bambuszból készülnek, tradicionális cseh és szlovák mintákkal díszítve.

Katerina Soukupova

Kateřina Soukupová cseh textiltervező kézzel szőtt szőnyegeit, piknik takaróit, sálait és különböző lakástextileit a fenntarthatósághoz híven természetes alapanyagokból készíti a cseh tradiciókat követve.

Papelote

A papír nem csupán az írás puszta alapja, hanem egy alapanyag tele ízekkel, illatokkal, hangokkal és színekkel. A cseh Papelote márka számos noteszt, vázlatfűzetet, textile könyvhuzatot, nemez tokot és még sok más terméket kínál melyek Csehországban, kízárólag környezetbarát alapanyagokból terveznek és készítenek.

Welldone

A fiatal tervezők által megtervezett, természetes alapanyagokból készült egyszerű, szellemes és intelligens design termékek nem csak hasznosak, hanem ajándéknak is tökéletesek. A lengyel Welldone termékeket a ’’Being Togetner’’ Alapítvány segítségével hátrányos helyzetű emberek készítik, ezzel segítve őket a munkaerő piacra való visszatérésben.

Wyhoys

Már a csapból is műanyag folyik, azt pedig egyre többet halljuk, hogy az olajszennyezés után a divatipar a második legszennyezőbb iparág. A WYHOYS kiáll a fenntartható, transzparens divatért. Missziójuk, hogy kollekcióról-kollekcióra olyan környezeti-szociális problémákra hívják fel a figyelmet, melyek megoldatlanul hagyása a világ természetes folyamatainak felborulásához vezethet.