Október 17-31, November 1-8.

SUSU X KOMONKA / SHINE!

Kerámia és textil találkozása / kiállítás

helyszín


1027 Budapest, Frankel Leó út 10.

Nyitva tartás

hétfő 13:00 - 19:00
kedd 13:00 - 19:00
szerda 13:00 - 19:00
csütörtök 13:00 - 19:00
péntek 13:00 - 19:00
szombat 10:00 - 13:00
vasárnap zárva

Jó megfogni, praktikus és szép, mindennapi életünk alapvető kiegészítői. A SHINE! a SUSU Keramika (Asbóth Szaffi, Bodnár Flóra) és a KOMONKA Textile (Kovács Móni) kollaborációja. Megközelítésükben ezek a tárgyak nem tökéletesek, a hibák szépek, az egyenetlen és foltos felületek barátságosak és szabadok. Az asztalkultúra esztétikus használati tárgyainak kiállítása, a SUSU most nyíló bázisán kerül bemutatásra, amely galéria, műhely és bolt is egyben.

A KOMONKA textile tervezője, Kovács Móni, a modern építészet és a textil lehetséges új kapcsolódási pontjait keresi. Kézi szövésű textilkollekcióiban a tradíciót és a kortárs szemléletet egyesíti.

A SUSU keramika kézzel készült kerámiái, az egyenetlenséget hirdetik. Habár mindennapi használati tárgyakat készítenek, nem tagozódnak be egy már meghatározott formavilágba. Tárgyaik élőek, ujjnyomosak, soha nem homogének, de mégis letisztultak.

A két márka közös kollekciója a SHINE! azért jött létre, hogy megmutassa a tökéletlenség szépségét. A foltok, árnyékok, kéznyomok, apró hibák mintázatai alkotják meg a KOMONKA textíleit és a SUSU kerámiáit. Az anyag látható, sőt pont annak anyagszerűségére kerül a hangsúly. A textilek a beton, a fém, a korrodálódott réz felületekből merítik az ihletet. A kerámiákon az átlátszó máz csak egy védőréteg, ami az agyagot nem eltakarja, de finoman kihangsúlyozza azt.

A kiállítás és annak megnyitója a Frankel Leó út 10-ben, a SUSU keramika első saját bázisán kerül megrendezésre. A SHINE! egyben a galéria megnyitója is lesz.