Október 8-31, November 1-3.

A DESIGN HOZZÁÉRTÉS

helyszín

Budapesti Olasz Kultúrintézet - Xénia Galéria
1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.

Nyitva tartás

hétfő 15:00 - 19:00
kedd 15:00 - 19:00
szerda 15:00 - 19:00
csütörtök 15:00 - 19:00
péntek 15:00 - 19:00
szombat zárva
vasárnap zárva

A Design hozzáértés

A kiállítás tárgyai a tervező és a gyártócég közötti szoros kapcsolatot hangsúlyozzák, az alkotó- és gyártófolyamatok találkozását, amelyek egy közös pont felé tartanak, ami nem más, mint a helyi jegyeket viselő, globális léptékű termékek fejlesztése.

Az elképzelések és szándékok e konvergálásának köszönhetően a kisszériás formatervezés képes arra, hogy megmutassa a néző számára egy adott regionális gyártási hely egyediségét és különlegességét.

Az elbeszélés vezérfonalát két alapvető és szintén szükségszerűen egymás felé konvergáló elem alkotja: az alkotófolyamatért felelős elme és a kéz, amely nélkül az elképzelés csak papíron létezne.

A kiállítás kurátora az Open Design Italia, létrejöttét a budapesti Olasz Kultúrintézet támogatta.

Programunk a Design Hét Budapest programsorozat hivatalos eseményeként valósul meg.

OPEN DESIGN ITALIA

Az Open Design Italia egy 2010-ben alapított független platform, amelynek célja a kreativitás felfedezése és támogatása. Az évente egyszer megrendezésre kerülő eseményének résztvevőit nemzetközi pályázat útján választják ki. A rendezvény új utakat keresve mutatja be az alacsony szériás formatervezés globális színterét, elsősorban a tervezés és a helyi gyártási feltételek közötti kapcsolatra összpontosítva. 2016-tól kezdődően az Open Design Italia megújult formában folytatja munkáját, egyre inkább nemzetközivé válik és egyre hatékonyabban képes megjeleníteni az alacsony szériás formatervezés terén működő vállalkozások növekedése érdekében a tehetségek felfedezése, a kapcsolatok kialakítása és a szolgáltatások fejlesztése által betöltött szerepét.

Az évek során jelentős közönségsikerre tett szert és közel négyszáz olasz, illetve külföldi tervezővel dolgozott együtt. Továbbá több mint 500 B2B találkozót szervezett a lakberendezés, a divat és a divatkiegészítők területén működő olasz és nemzetközi társaságok, valamint az ágazatban működő tanácsadók és szakemberek részvételével.

www.opendesignitalia.net

A kiállításon résztvevő tervezők:

Fabio Dodesini/gyártócég: Deltacolor

Roberto Virdis/gyártócég: Pietro Fois

NEARCH/gyártócég: Ossicolor

Riccardo d’Oria/gyártócég: Lanificio Leo