Hírek

Yoza - Így segítette a vállalkozásokat az évek során a Design Hét Budapest

A 15. évforduló alkalmából bemutatunk olyan vállalkozásokat, akik egykoron a Design Héten debütáltak, és azóta sikertörténetté váltak. Tartsatok velünk!

Józsa István formatervező 2012-től foglalkozik saját termékötletek megvalósításával és piacra vitelével. A Vertigo polcrendszer és az Oritable üvegasztal-család bemutatása után 2016-ban megalapította a Yoza márkát, magas minőségű bútorok és lakáskiegészítők gyártására. A YOZA minimalista és gyakran szabadon alakítható bútorcsodái egyaránt merítenek a japán origami technikákból és a gyémánt ihlette építészeti rácsszerkezetekből, így válva a letisztult irodák és otthonok ideális berendezésévé. Hazai és nemzetközi designkiállítások rendszeres résztvevője. Idén májusban YOZA designbútor brand a VERTIGO előszobabútorral mutatkozott meg a Construma OTTHONDesign kiállításán.

– Az OTTHONDesign és a Design Hét együttműködéséből született Pure Design megnyitotta az utat a magyar induló vállalkozások számára, hogy részt vegyenek a legnagyobb építőipari, lakberendezési kiállításon, és magyar fejlesztésű design termékeket mutassanak be az érdeklődőknek. A Design Héten történő részvételnek elsősorban a márkaépítésben, az ismertség növelésében volt pozitív hozadéka, de konkrét megrendeléseket is kaptunk. Nagyon jó, hogy egyre több nem szakmabeli, „laikus” érdeklődő is meglátogatja a Design Hét programjait, hiszen a későbbiekben belőlük lesznek a vásárlók – mondja Józsa István, a YOZA tervezője.