Hírek

Újra Budapest Design Map – jelentkezz!

Örömmel tudatjuk, hogy 2019-ben ismét kiadásra kerül a Design Hét Budapest szerkesztésében a Budapest Design Map.

A térkép várhatóan április elején, 10.000 példányban jelenik meg és kerül terjesztésre Budapesten, a design iránt érdeklődők és a turisták által látogatott intézményekben, boltokban, kávézókban és szórakozóhelyeken.

A Budapest Design Map a Design Hét Budapest egyik legnépszerűbb, egész évben elérhető, ingyenes, angol nyelvű kiadványa, mely a főváros 150 designüzletét, illetve bemutatótermét egyszerűen és praktikusan használható térkép formájában mutatja be a design iránt érdeklődő közönségnek. A térkép 10.000 nyomtatott példányban kerül terjesztésre belvárosi designüzletekben, szórakozóhelyeken, kulturális helyszíneken, turistainformációs pontokon és egyéb helyszíneken. A Budapest Design Map digitális változata PDF formátumban ingyenesen letölthető a Design Hét Budapest weboldaláról (www.designhet.hu), Google Layer változata pedig elérhető a Google Maps-en.A Budapest Design Map-be való jelentkezés minden olyan fővárosi designipari vállalkozás és alkotóművészettel foglalkozó intézmény számára nyitott, mely az érdeklődők számára szabadon látogatható üzlethelységgel, kiállítási térrel vagy showroommal rendelkezik.

Részvételi feltételek:

– A jelentkező az alábbi területek valamelyikén kereskedelmi és/vagy kulturális tevékenységet folytat: bútortervezés, formatervezés, textiltervezés, divattervezés, grafikai tervezés, belsőépítészet, 3D nyomtatás, ékszertervezés, gasztro design.

– A jelentkező saját, az érdeklődők számára nyitott, kereskedelmi tevékenységet folytató helyszínnel rendelkezik (üzlet, galéria, showroom, műhely, stúdió, egyéb), mely Budapest közigazgatási határán belül helyezkedik el.

– A jelentkező helyszíne a látogatók számára az állandó nyitvatartási időben vagy előzetes bejelentkezéssel szabadon látogatható.

– Az Adatkezelési Nyilatkozat kitöltése és postázása a Magyar Formatervezési Tanács Irodája részére.

Az elbírálás szempontjai

A Budapest Design Mapben a kiadvány terjedelmi korlátai okán maximum 150 designhelyszínt áll módunkban feltüntetni, ezért a Szerkesztő, Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora fenntartja magának a jelentkezők megválogatásának/szűrésének jogát. A Szerkesztő a beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség és a kreativitás szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a helyszíneket, melyek a Budapest Design Map 2019-es kiadásában szerepelnek. Az elbírás során előnyt élveznek azok a helyszínek, melyek:

– állandó nyitvatartás mellett folytatják kereskedelmi vagy kulturális tevékenységüket,

– Budapest központi kerületeiben üzemelnek, és/vagy a potenciális látogatók által könnyen megközelíthetőek,

– Budapestre látogató külföldiek számára releváns terméket állítanak elő (azaz pl. a termék nem kötődik a magyar nyelv ismeretéhez, azonnal hazavihető, stb.).

A határidő után beérkezett jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

Részvételi díj

A kiválasztott designhelyszínek számára a térképen való szereplés ingyenes.

Jelentkezés

A jelentkezéseket „Budapest Design Map” tárgyú emailben 2019. március 12-ig várjuk:1. Emailen a designhet@designhet.hu címre, a designhelyszín következő adataival:

- üzlet/vállalkozás/intézmény neve

- tevékenység rövid összefoglalása angolul, maximum 40 karakterben (magyarul)

- pontos cím (irányítószám, emelet, ajtó stb. megjelölésével)

- nyitvatartás

- telefonszám

- e-mail cím

- weboldal címe

- instagram-oldal címe

2. valamint az adatkezelési nyilatkozat kitöltésével és az eredeti példány postázásával (adatkezelési nyilatkozatért kérjük, írjon nekünk az alábbi emailcímen!).

További információ: designhet@designhet.hu. Jelentkezési határidő: március 12.