Hírek

Sztárdesignerek a Design Hét Budapesten!

A fotó Marc Sadler október 12-i workshopján készült.
fotó: Rácmolnár Milán

Sebastian Herkner, Marc Sadler és Marc Venot is a Design Hét Budapest sztárvendége volt.

Október 9-én és 10-én is tartott angol nyelvű előadást a német designszcéna egyik legelismertebb képviselője, Sebastian Herkner. A sztárdesigner 9-én a tradíció és a kortárs design találkozásáról mesélt, ami saját munkáiban is megjelenik. A látogatók személyesen találkozhattak Herknerrel, aki beavatta őket alkotásainak titkaiba. Hatalmas érdeklődés övezte a tizedikei előadását is, amit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tartott.

A design kedvelői egy igazi élő legendával találkozhattak október 11-én és 12-én Marc Sadler személyében. Sadler előadása a jövő formai irányzatairól és az alapanyagok területén várható újításokról szólt, illetve egy workshop keretén belül szélesítette a design határait az érdeklődőkkel.

Marc Venot, francia formatervezőt is vendégül láthatta a Design Hét Budapest. Venot olyan luxusmárkákkal dolgozott már együtt, mint az Hermés, Cartier vagy a Martini. A Francia Intézet szervezésében Venot izgalmas előadást tartott október 12-én 15 órakor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mely rengeteg érdeklődött vonzott oda.