Hírek

Ply Design - Így segítette a vállalkozásokat az évek során a Design Hét Budapest

A 15. évforduló alkalmából bemutatunk olyan vállalkozásokat, akik egykoron a Design Héten debütáltak, és azóta sikertörténetté váltak. Tartsatok velünk!

Az alapító, Babits Tamás édesapja a Balatoni Bútorgyár termelési vezetője volt. Negyed százada Kertán alapította meg iskolabútor-alkatrészeket és olcsó bútorelemeket gyártó cégét. Innen nézve Babits számára egyértelmű volt, hogy folytatja a családi hagyományt. 2014-ben ismerkedett meg Kerékgyártó András Magyar Formatervezési Díjas tervezővel, akivel a családi cég alapjain közösen hozták létre a Ply Designt, amelynek szakmai alapját az idompréselt rétegelt lemeztechnológia adja. 2017-es kollekciójukkal a nemzetközi szakma is találkozhatott már, hiszen megjelentek a Stockholm Design Fair-en, ahol elsősorban forgalmazókat kerestek, akik segítségével bekerülhetnek a skandináv piacra. A hazai közönség az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján találkozhatott a Ply Design munkáival. Babits Tamás és Kerékgyártó András célja, hogy vállalkozásuk stabilan tudjon működni és fejlődni és újra legyen itthon saját tervezésű bútorgyártás. Lassan, de biztosan fejlődnek, tavaly 16 millió forintos árbevételük volt.

Kerékgyártó András szerint a Design Hét Budapest az itthoni design-közélet legfontosabb eseménye. – Nagyon fontosnak tartjuk a részvételt, hogy mi is ott legyünk, képviseltessük magunkat. Eddig leginkább új szakmai kapcsolatok alakultak ki más tervezőkkel, vállalkozásokkal, fotósokkal, amelyekből aztán több együttműködés is született – mondja a tervező.