Hírek

Platio - Így segítette a vállalkozásokat az évek során a Design Hét Budapest

A 15. évforduló alkalmából bemutatunk olyan vállalkozásokat, akik egykoron a Design Héten debütáltak, és azóta sikertörténetté váltak. Tartsatok velünk!

Az egyik legizgalmasabb hazai startup cég, az okostérkőt kifejlesztő Platio, amely 2017-ben felkerült a régió legígéretesebb startupjait összesítő New Europe 100 listára is.

A Platio újrahasznosított műanyagból készült kültéri, moduláris energiatermelő térburkoló rendszer, amely alkalmas a város különböző kültéri elektromos eszközeinek árammal történő ellátására, de igény szerint különböző információs technológiai eszközökkel is felszerelhető. Az Ilyés Miklós tájépítész, Sziszák Imre gépészmérnök és Cseh József vegyész- és villamosmérnök alkotta háromfős csapat 2016-ben jelent meg a piacon, első megrendelőjük az Asztanai Világkiállítás volt. Egy évvel később be is mutatkoztak a Design Hét Budapest START kiállításán. Második évüket 54 millió forintos bevétellel zárták, ami már profitot is termelt. Terveik szerint és látva a megrendeléseiket, idén megháromszorozhatják bevételeiket. Idén tavasszal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának döntése alapján a Platio csapatát Millenniumi-Díjjal tüntették ki.

– Nekünk azért volt hasznos a rendezvényen való megjelenés, mert eddig elsősorban a valamilyen formában az építőiparhoz kötődő szereplőkkel (építészek, kivitelezők, építőipari beruházók) voltunk kapcsolatban. A Design Hét lehetőséget biztosított arra, hogy bővítsük a kört az olyan, teljesen más irányból érkező emberekkel, akik a Design Hetet látogatják – osztja meg tapasztalatait Ilyés Miklós tájépítész, a Platio alapítója.