Hírek

Hello Wood - Így segítette a vállalkozásokat az évek során a Design Hét Budapest

A 15. évforduló alkalmából bemutatunk olyan vállalkozásokat, akik egykoron a Design Héten debütáltak, és azóta sikertörténetté váltak. Tartsatok velünk!

A Hello Wood alulról jövő kezdeményezés, amely, ha úgy vesszük, megreformálta az építészeti oktatást, és mára nemzetközi szinten is jegyzett alkotócsoporttá vált. A Hello Wood fejlődése párhuzamos a Design Héttel, a csapat az elmúlt évek során folyamatosan megjelent az őszi programsorozatban. Kis műhelyként kezdték, ami a fa gyakorlati ismeretének szükségességére alapult. Mindez komplex oktatóprogrammá nőtte ki magát táborokkal, nemzetközi alkotóműhellyel. A tábort Ráday Dávid, Pozsár Péter, Huszár András és Bakos Maxim alapította 2010-ben, amely azóta Közép-Európa legjelentősebb építészeti táborává vált. A faépítészet lehetőségeinek kutatása és a kísérletezés mellett a társadalmi felelősségvállalásnak is nagy figyelmet szentel. A Hello Wood alkotófesztivál elnyerte például az Architizer A+ Awards közönség- és szakmai díját. Ma már fesztiválokra, rendezvényekre terveznek és kiviteleznek ideiglenes épületeket, szobrokat. Ők készítették az óriási Omnia kávéscsészét vagy a 2014-es Colosseumot a Sziget fesztiválon. Torontóban 2016-ban a Hello Wood installációjával emlékeztek meg az ötvenhatos magyar emigránsokra. 2015-ben megnyitották közösségi barkácsműhelyüket, a Technikát, ahova a diákok, építészek, urbanisták mellett a hobbialkotók számára is szabad a bejárás. Óriási sikertörténet az övék, hisz a tavalyi évet 240 millió forintos árbevétellel zárhatták.

– Az első nagyobb megjelenésünk a Design Héten volt és a kapott visszajelzések megerősítették a csapatot abban, hogy érdemes, kell folytatni a munkát. És ez hatalmas lendületet adott ahhoz, hogy a Hello Wood sikeres vállalkozássá válhasson – emeli ki Farkas Andrea, a Hello Wood senior project managere.


A Hello Wood programjai az idei Design Hét Budapesten:

Children of the Wood kiállításmegnyitó party >>

Children of the Wood könyvbemutató >>

Children of the Wood barkács workshop >>