Október 12.

  • 19:00

Súlytalan tömegek

Zabora divatperformance

Helyszín
Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény
Cím
1027 Budapest, Bem József u. 20.
Időpont
október 12., 19:00
Egyéb információ
Az esemény belépődíjas
Linkek
Facebook

A rabicháló, a szivacs és a selyem találkozása.

Egy építkezés elemei öltözék-kiegészítőként, testet körbe ölelő installációként. Merész anyagtársítások egy igazán egyedülálló látvány keretében. Utazás az érzékek világába – a természetes és mesterséges anyagok kölcsönhatása, kortárs tánc, sörkóstolás és tárlatvezetés a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény 150 éves ipari ékszerdobozában.


Beliczay Zsófia- kerámikus, textiltervező

“Tanulmányaim során multifunkcionális képzésben részesültem. Kezdetben szobrászatot, majd kerámiatervezést és a mesterképzés során textiltervezést tanultam. Így sokszor próbálok ki más és más alapanyagokat ötleteim megvalósításához, amik a legtöbb esetben térben variálható és a tér minden irányába terjeszkedő plasztikák. Jelenleg ékszereket készítek, amelyeknél az emberen elhelyezkedő nagy, látványos és színes formák motiválnak. Spongla kollekcióm használt szivacs alapanyagból készül.”


Wolf Bettina- divat- és textiltervező

“Tanulmányaim során több alkalmazott művészeti ágban is jártasságra tettem szert, így munkáimban a grafika, a formatervezés és a divat területén szerzett tapasztalatok keverednek az ötvösségre jellemző mindenre kiterjedő, részletes kidolgozással. Öltözékeim az emberi testtel kapcsolatba lépve síkbeli formákból mozgó, alakváltoztató ruhadarabokká lényegülnek át. Alkotáskor a mélyen rejlő jelentéstartalmak, értékek inspirálnak, különösen érdekes számomra a pszichológiai aspektus.”


Zámori Zsófia- textiltervező

“Játszani az anyagokkal. Anyagban fejezni ki egy gondolatot. Gondolat szüli az anyagot - anyag ébreszt új gondolatokat. Kísérleteim e problémát járják körül. Hogyan tudom úgy alakítani a különféle matériákat, hogy közben hagyom őket élni? A technika kiválasztása hogyan befolyásolja a végeredményt? A textil világában a rengeteg lehetőség óriási szabadságot és egyben felelősséget is ró a tervezőre és én nagyon élvezem ezt. Hiszen minden textil!”


ZABORA

“Csoportunk megjelenése egy organikus folyamat eredménye, amely tíz évvel ezelőtt a Budapest Kortárstánc Főiskolán kezdődött. A mozgáskultúrán belül azonos nyelvet beszélünk, de a főiskola alatt és az azóta eltelt évek során táncosként és tanárként is szereztünk önálló tapasztalatokat. A Zabora mindezen élmények kiforrott megjelenése.
Hevér Zsófia: "Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozza meg."
www.zabora.hu  

Belépődíj: 800 Ft