Október 7.

  • 10:00-20:00

Kreatív műhely - főzünk, faragunk!

a DIY és a FOOD design metszetében

Helyszín
Technika műhely
Cím
1096 Budapest, Vendel u. 3.
Időpont
október 7., 10:00-20:00
Résztvevők száma
max. 30 fő
Regisztráció
www.technikaworkshop.hu/fozunk-faragunk.html
Linkek
Web
Facebook
Instagram

A Technika #1 közösségi barkácsműhelyben már-már hagyománynak számít két látszólag összeegyeztethetetlen terület; a DIY és a gasztronómia összekapcsolása. Workshopjukon a műhelybe várnak minden fa és ételimádót, aki szeretné megtanulni a barkácsolás, festés és food design alapjait. A közös munkát idén is közös vacsora zárja - technikás tálalásban!

A Főzünk-faragunk! workshopon a műhelybe várunk minden fa és ételimádót, aki szeretné megtanulni a faipari szakma, a festés és food design alapjait. A kurzus most két részből fog állni: a barkácsolást food design alkotás követi, ahol a közös desszertvacsora ételeit készíthetitek el Matók Zsuzsi szakmai vezetésével, a Nedill Food Design megalkotójával.

Hogy méltón prezeántálhasd a nyalánkságokat, a barkács workshopon egy személyre szabott tálcával lehetsz gazdagabb, miközben az alapvető barkácsgépek használatára is megtanítunk. Ha kihívást érzel magadban, hogy saját kézzel készíts el egy kisebb tárgyat egészen a szabásjegyzéktől, a méretre vágáson át, az összeillesztésig, akkor ne habozz jelentkezni! Minden háztartás praktikus konyhai szervírozó kelléke egy tálca, és kellő bonyolultságú tárgy ahhoz, hogy kezdő barkácsolóként megtanuld rajta a famegmunkálás alapjait. A tálcádat utána kedvedre festheted, lazúrozhatod vagy antikolhatod a PPG Trilak szakembereinek segítségével, megtanulva a felületkezelés alapjait. A kurzust bátran ajánljuk gyerekeseknek is, a tálca elkészítése során a legkisebbeknek is jut feladat. A megszerzett tudásodat ezután tovább bővítheted a Technika tematikus foglalkozásain.

A barkácsolást követi a food design. A workshop alkalmával nem fine dining es nem is home-made receptek, hanem valami egeszen más dolog születik: puszta szinek es formák egyensúlyát keressük/egyszerű de izgalmas kisérlet textúrákkal, szinekkel és izekkel.  Azt szeretnénk megmutatni, hogyan nézhetünk más szemmel egy tál süti alapanyagra és az evésen túl milyen aspektusai vannak egy ehető tárgynak.  Közben Matók Zsuzsival beszélgethetünk arról is, hogy a food design mit rejt magában, milyen felhasználási területei vannak és mégis mi a haszna?