Október 8.

  • 17:00

DIGITAL STORIES x smART!

installáció, prezentáció, audiovizuális performansz

Helyszín
Trafóklub / Trafó Kávézó
Cím
1094 Budapest, Liliom u. 41.
EJTech: CUATRO TIEMPOS installáció
október 8., 17:00
EJTech prezentáció (Trafó kávézó)
október 8., 17:30
Kristi Kuusk prezentáció (Trafó kávézó)
október 8., 18:00
EJTech: CUATRO TIEMPOS audiovizuális performansz (Trafóklub)
október 8., 19:30
Egyéb információ
Regisztráció kötelező: andrea@trafo.hu​
Linkek
Web
Facebook

Az EJTech művészeti-technológiai laboratórium fókuszában az új matériákban rejlő interakciók felfedezése és a techno-spiritualizmus áll. A Cuatro Tiempos térspecifikus installációja az időérzékelés esztétikai analízise, 4 kompozíció az időre. Kristi Kuusk prezentációja a textil jövőjét térképezi fel. A programon installációk, prezentációk és audiovizuális performansz is lesz.

EJTech [MEX-HU]: CUATRO TIEMPOS – installáció

Kristi Kuusk [EE]: Textile Futures – prezentáció

17:00 – 20:00 CUATRO TIEMPOS (Trafóklub)
17:30 – EJTech prezentáció (Trafó kávézó)
18:00 – Kristi Kuusk prezentáció (Trafó kávézó)
19.30 – EJTech: CUATRO TIEMPOS audiovizuális performansz (Trafóklub)

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: andrea@trafo.hu címen.
 
Az Észt Intézettel közös program.
 
Az Esteban de la Torre és Kárpáti Judit Eszteráltal alapított, hazai és nemzetközi színtéren egyaránt működő EJTech technológiai és művészeti laboratórium fókuszában az új matériák, az experimentális interakciók felfedezése és a techno-spiritualizmus áll. Interaktív installációikban a hang és az anyag összekapcsolhatóságát kutatják, az ember és a technika kölcsönhatásaival kísérleteznek. Alternatív felületeket, okos textileket vagy éppen érintésreagens kristályokat hoznak létre, amelyek új befogadói dimenziókat nyitnak meg a hangok, a vizualitás és a tapintás összekapcsolásával.
 
Két év után most állítanak ki először Magyarországon, azóta nagy sikerrel szerepeltek már Izraelben, Berlinben, Párizsban, Tokióban és az USA-ban is. A Trafó 20. évadának tiszteletére újratervezik a smART! window kirakatát és egy olyan pop-up interaktív installációt állítanak ki a Trafóklubban, melynek egyes elemei új felületeket és anyagokat kapcsolnak össze hangokkal. Cuatro Tiempos című térspecifikus installációjuk az időérzékelés esztétikai analízise – 4 kompozíció a múltra, a jelenre és a jövőre, melyek megszólaltatásában a látogatók maguk is részt vehetnek.
 
Kristi Kuusk divattervező 2011-ben diplomázott az Észt Művészeti Akadémián. Diplomaprojektjében az új technológiák és a fenntarthatóság kérdésköreit vizsgálta, a divatipar és az okos textilszolgáltatások összekapcsolásának lehetőségeit feltérképezve. Az öltözéktervezés és a software fejlesztés területein szerzett szakmai tapasztalatait a társadalmilag hasznos és releváns alkalmazások fejlesztésében teljesíti ki. A textil jövőjéről szóló prezentációjában a tradicionális kézművesség és a technológiai innovációk kapcsolatait térképezi fel.
 
Meghívott résztvevők: Esteban DE LA TORRE, KÁRPÁTI Judit Eszter, Kristi KUUSK
Kurátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Event: https://www.facebook.com/events/532084590456165

http://ejtech.cc
http://www.kristikuusk.com