Október 5-15.

Design Hét Pécs

Pécsett ezúttal is színes programsorozat várja az érdeklődőket

Divatbemutatóktól a food design előadásokon és kiállításokon át, egy nemzetközi, interdiszciplináris, a 3D nyomtatásról szóló konferenciáig – Pécsett közel száz program várja a szakmai érdeklődőket és a nagyközönséget egyaránt.

SZEPTEMBER 29., 18:00

HATÁRTALAN DESIGN KIÁLLÍTÁS

MEGNYITÓ  

Nádor Galéria, Széchenyi tér 15.  

Válogatás a Pécsi Tudományegyetem, illetve partnerintézményeinek designalkotásaiból, valamint a Brnoi Egyetem tanárainak 3D szobraiból. (A kiállítás október 20-ig látogatható. A rendezvényen megkóstolhatók lesznek a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóközpont borai is.)

 

SZEPTEMBER 29., 19:00

VÁLLALKOZÓI KIÁLLÍTÁS

MEGNYITÓ  

Nana, Király u. 2.  

A DesignPécs rendezvény hivatalos megnyitója.  

 

OKTÓBER 4–6.

OPEN4BUSINESS NETWORKING EVENT, B2B TALÁLKOZÓK, BUSINESS ÉS SOCIAL NETWORKING  

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Majorossy Imre u. 36.  

A DesignPécs egyik legkomplexebb eseményeként Európai cégek képviselői, diplomaták és testvérvárosok képviselői érkeznek a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarába, hogy a helyi vállalkozásokkal partnerségeket, üzleti kapcsolatokat építsenek a kamara által működtetett Enterprise Europe Network dél- dunántúli irodája által szervezett Open4Business rendezvényen. Az üzletember-találkozó mellett plenáris ülések, fórumok, egyéni tanácsadások, céglátogatások és networking események is helyet kapnak. Az idei témák, a főbb szektorok: a tudásgazdaság, a gépipar, a kreatív ipar, a kereskedelem, a nőivállalkozók, a klaszter együttműködések és az innováció. Részletek: pbkik.hu

 

OKTÓBER 5-6.

III. PTE 3D NEMZETKÖZI INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA  

Szentágothai János Kutatóközpont, Ifjúság útja 20.  

A nagyívű, nemzetközi konferencia központi témája idén a 3D nyomtatás orvosbiológiai alkalmazása. A kétnapos konferencián orvosbiológiai, művészeti és design témában is lesznek előadások illetve workshopok. A rendezvény fővédnöke Dr. Palkovics László, Felsőoktatásért Felelős Államtitkár, védnökei Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere, valamint Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora.  

Részletek: konferencia.pte3d.hu


OKTÓBER 6., 10:00
DIGITAL EXPORT, 3D WORKSHOP  

Nádor Galéria, Széchenyi tér 15.

   

Helyszínek, időpontok, regisztráció és részletes program: designpecs.hu, pbkik.hu, konferencia.pte3d.hu