Október 9, 11-13.

DekoRatio Design Akadémia

Design kezdőknek és profiknak

Helyszín
DekoRatio Branding & Design Studio
Cím
1077 Budapest, Rózsa u. 36.
Szerinted az ügyfél a legjobbat választotta?
október 9 14:00-16:00
Mutasd meg a munkád, mi véleményezzük!
október 11. 10:00-15:00
Designer oktatás az egyetemen
október 12. 15:00-17:00
Kaposvár városarculata – city branding
október 13. 16:00-17:00
Egyéb információ
Egyes eseményekre a regisztráció kötelező: event@dekoratio.hu
Linkek
Web

A DekoRatio a Design Hét alkalmából indítja útjára egész évben futó Design Akadémiáját. Az előadás sorozatot öt nyitóeseménnyel kezdik, melyek között lesz city branding Kiss Miklóssal, betekintés az egyetemi designoktatásba, de véleményezik az érdeklődők munkáit is, sőt: azt is elárulják, vajon mindig a legjobb verziót választja-e az ügyfél. 

Október 9. 14:00 - 16:00 

Szerinted az ügyfél a legjobbat választotta?

Regisztráció (25 fő/esemény): event@dekoratio.hu 

Regisztráció határideje: 2017. október 6. 15:00 óráig

Ha valaha volt már dolgod ügyféllel, biztos nem kell bemutatni a helyzetet, amikor az általad tökéletesnek gondolt design és a végső, elfogadott munka között van pár kör, pár verzió. A kedvenc, szerinted tökéletesen koncepcióba illő arculatot elég nehéz elengedni és újrakezdeni a munkát nulláról, de gyakran előfordul. Elengedni egy dolog, de megszabadulni a gondolattól, hogy egy korábbi verzió mennyivel jobb lett volna még annál is nehezebb. Gyere el hozzánk egy terápiás beszélgetésre a designereinkkel, hogy közösen döntsük el – látva a korábbi verziókat és a véglegest – hogy vajon az ügyfél jól választott-e.

Október 11. 10:00 - 15:00 

Mutasd meg a munkád, mi véleményezzük! 

Regisztráció (25 fő/esemény): event@dekoratio.hu

Regisztrációs határideje: 2017. október 10. 12:00-ig

Az elmúlt 10 évben közel 100 arculat került ki a kezünk közül, így talán nem túlzás azt állítani, hogy tudjuk milyen a jó design, véleményünk legalábbis biztos, hogy van róla. Ha kíváncsi vagy rá a saját munkáiddal kapcsolatban, gyere be hozzánk és mutasd meg őket! A cégvezetőnkből, art directorunkból (Kiss Miklós) és profi designereinkből álló szakértő gárda hasznos tanácsokkal, bíztatással vagy éppen építő kritikával fog ellátni. Bármelyikről legyen is szó, biztos, hogy a szakmai fejlődésedet szolgálja majd.

Október 12. 15:00 - 17:00

Designer oktatás az egyetemen

Regisztráció (25 fő/esemény): event@dekoratio.hu 

Regisztráció határideje: 2017. október 11. 12:00 óráig

Az egri Média és Design Tanszékén folyó oktatás fontos jellemzője az önfeledt alkotói felszabadultság közös megélése, nem kimódolt problémák sablonos vagy pillanatnyilag korszerű megoldásait igyekszik felmutatni, hanem inkább az önálló szakmai és emberi létezéshez vezető utat. A két és fél évszázados egri felsőoktatásnak közel hetven éve szerves része a művészeti képzés, mely sokat változott ez idő során, jelenleg Vizuális Művészeti Intézetként működik. Az előadás az ott folyó alkotói munkába nyújt betekintést.

Előadó: Szigeti G. Csongor, médiaművész, az Egri Vizuális Művészeti Intézet Média és Design Tanszékének adjunktusa.

Október 13. 16:00 - 17:00 

Kaposvár városarculata – city branding 

Regisztráció (25 fő/esemény): event@dekoratio.hu

Regisztrációs határideje: 2017. október 12. 12:00-ig

Kevés komplexebb designer feladat létezik, mint egy város komplett arculatának megalkotása. Az önkormányzat felületeinek megtervezése csak egy töredéke a munkának, ide tartoznak még olyan tételek, mint: a város fesztiváljainak teljes megjelenése, az itt született festőre vagy íróra alapuló brand felépítése, a helyi gasztronómia fellendítése, saját márkás termékek, sörfőzők, kávépörkölők  vizuális elemeinek kialakítása, az összes turisztikához kapcsolódó elem megtervezése és persze a szuperösszetett weboldal megalkotása is.

Az előadáson Kiss Miklós egy folyamatban lévő városarculat-fejlesztési projektbe enged betekintést, amelyen részt vesznek a város vezetői is. Megismerhetitek a megrendelő igényeit, a tervezési és kivitelezési folyamatokat és a projektben rejlő kihívásokat.