Napok

Ylka Design Studio

4 ruha-, 1 táska- és 1 lámpatervező 140 négyzetméteren, egy kreatív térben alkot, mely alkotóműhely, showroom és designesemények helyszíne is egyben. Ebbe a miliőbe engednek most bepillantást a Ducsai.Leather.Goods, a FIBULA, a frantaagi, a Pakka és a zagabo márkák designerei. Három különleges programmal készülnek, melyekben a visegrádi országok tervezői közül a szlovák Zuzana Serbák cipőmárka alapítóját látják vendégül. Részletek Facebookon és a honlapon. A programok ingyenesek.

studio That's It

A studio That’s it egy valódi média design alkotóműhely. A megbízások között éppúgy megtalálható város arculattervezés, mint videóklip készítés, színházi látványtervezés, vagy akár amerikai és angol filmekben megjelenő animációk gyártása és alkalmazása. A változatos munkák rugalmas tervezői magatartást követelnek, ugyanakkor ma már a műfaji határok egyre inkább összemosódnak, ami kedvez a kísérletezésnek – ezekről a munkafolyamatokról mesél Balogh Balázs tervező, a stúdió vezetője. A részvétel regisztrációhoz kötött a meghirdetett időpont előtti napig a studio@thatsit.hu címen.

studio AADAAM

’Az ékszertől a női kézilabda BL trófeáig’ – címmel műtermi beszélgetés és látogatás a különleges, kincseket rejtő studio AADAAM egyszemélyes műteremben. Ádám Krisztián, fémműves tervezőművész vezetésével a látogatók megismerkedhetnek munkájának rejtélyeivel és bepillanthatnak a tervezési folyamatokba, korábbi és jelenlegi munkákba. Regisztráció a mail@aadaam.com címen.

S39

Az S39 Hybrid Design Manufacture tevékenysége jellemzően a téralkotás valamely formájához kapcsolódik, legyen szó építészeti designról, tárgytervezésről vagy köztéri művészetről, oktatásról. Ezen a napon megismerkedhettek aktuális projektjeikkel, termékeikkel, BETONworkshop nevű tudásmegosztó programukkal, miközben a kötetlen beszélgetésé a főszerep. Egy exkluzív gasztronómiai eseménnyel is meglepik a hozzájuk látogatókat. Mindemellett együtt csodálkozhatunk rá a S39 Hybrid Design és a Rákosy Glass innovatív termékcsaládjának még ki sem hűlt vadonatúj darabjaira. Ezzel a délután átcsúszik a LUMINARI Glass COLLECTION LAUNCH PARTY2.0-ba. (Regisztráció szeptember 20-25. között: posta@s39.hu címen, max. 30 fő.) Tovább ›

Nubu

A NUBU divatmárka letisztult, különleges szabásvonalaival, a kényelem és a funkció összehangolásával finom egyensúlyt hoz létre ruháiban. A márka régóta a hazai divatrajongók egyik kedvence – most pedig végre bárki bepillanthat a ruhák elkészítésének folyamatába illetve a tervezők munkájába. A NUBU Studio emellett textilfestő workshoppal is várja az érdeklődőket, melynek inspirációja az őszi-téli kollekció minta- és színvilága lesz (A workshopra regisztráció kötelező a info@nubu.hu címen!)

Meonin

furniture workshop & showroom

A Meonin furniture workshop és showroom 2015 nyarán jött létre, itt folyik a brand különböző darabjainak tervezése és gyártása. A tervező Bogár Máté építész, aki 1 év alatt alkotta meg idén debütáló bútorkollekcióját. A nyílt nap alkalmával szeretnék testközelből megmutatni, milyen háttérmunka, technika és csapat áll egy-egy tárgy megalkotása mögött. Az este kezdődő showroom bejáráson szívesen mesélnek az alkotást meghatározó szellemiségről is étel, ital és zene kíséretében.

Maform

Egy stúdió – 7 designer, 1 kutya, rengeteg termék. Ha érdekel, kik tervezték a Modulo buszokat vagy a Paq fotelágyakat, találkozz velük és nézd meg, hogyan dolgoznak design és UX design projektjeiken, legyen szó megrendelésről vagy saját munkákról. Prezentáció és kötetlen beszélgetés három turnusban - a részvétel regisztrációhoz kötött, egy-egy turnus maximális létszáma 35 fő. Jelentkezni az "NyS Maform" tárgyú e-mailben a judit.huszar@maformdesign.com címen, szeptember 20-ig lehet.

Konda Brigi

A tervezőnő célja, hogy olyan tárgyak szülessenek a műhelyében, amelyekre jó ránézni, amelyekből jó enni – akár minden nap. Eddigi munkái mellett bemutatja legújabb kollekcióját, amely ugyanaz, mint a korábbi darabok, és mégis nagyon más. A vendégek végigkövethetik a tárgyak születésének folyamatát, valamint a kavicsoló workshopokon meg lehet tapasztalni, milyen érzés, amikor a tárgy felragyog az ember kezei között. Regisztráció a workshopokra: kondabrigi@gmail.com max. 10 fő / alkalom)

Karcsi Papírboltja

Karcsi Papírboltja papír installációkat és dekorációs elemeket tervez és készít magán- és vállalati rendezvényekre. Az alapító, Bánlaki Kata várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a tervezési és gyártási folyamatokkal, és workshop keretében maguk is kipróbálhatják a papírral való munkát. A látogatásokra regisztrálni kell a kért időpont megjelölésével szeptember 16-ig a kata@karcsipapir.hu címen (max. 15 fő / alkalom).

Hannabi

A Hannabi missziója, hogy hidat építsen gyártók és tervezők között. Új programjuk a Hannabi Talent, melynek során nyomon követhető, hogyan születik egy termék – az ötlettől a piacra kerülésig. Ez alkalommal Merényi Zita mestermunkája, a Provo-CUT, a „megsebzett” névre keresztelt ruhakollekció inspirálta közös tervezésre Rácz Anikót, a Hannabi alapítóját, amelyből egy merész huzat- és párna kollekció született. A látogatók bepillanthatnak a közös munka hátterébe, emellett az alapanyagokkal és a gyártási folyamatokkal is meg lehet ismerkedni. (Regisztráció: press@hannabi.hu max. 50 fő, jelentkezési határidő: szeptember 27. és 29.)

Fabrika

A Fabrika 20. századi modern tárgyakkal foglalkozik, és ha az adott darabok karaktere engedi, a restaurálás folyamatát nem hagyományos módon közelítik meg: a felújítás során mindig szerepet kap az érzékeny, designer szemlélet. Ezúttal a THEFOUR divattervező csapattal együttműködve öltöztetnek át csodás régi bútorokat és lámpákat, melyek a Design Héten debütálnak.

Cheppers

A UX olyan problémamegoldó folyamat, amely segít egy termék, vagy szolgáltatás felhasználóinak könnyebb és hatékonyabb megértésében, hogy valódi megoldást adjon a problémáikra. A ’UX és UI praktikusan - Miért van szükség a felhasználói élmény megismerésére és hogyan lehet javítani egy weboldalon webes szolgáltatáson UX segítségével?’ – témájú workshopon ezt a folyamatot mutatják be a fejlesztők saját munkákon és közös példákon keresztül. Regisztráció szeptember 17. éjfélig a zsofi.major@cheppers.com címen (max. 15 fő). Tovább ›