Napok

Design Hét Sopron

Immár harmadik alkalommal jelentkezik Sopronban is a Design Hét, mely az Alkalmazott Művészeti Intézetben 'Az átmenetiség újrateremtése' kíállítás megnyitójával kezdődik és a táborral, mint építészeti problémával foglalkozik, azon belül is elsősorban a menekülttáborral, mint ideiglenes és uniformizált térrel. Részletes programok: http://designhetsopron.hu/ 

Suhanj Fitness

A város első integratív edzőterme, mely épek és fogyatékkal élők számára nyújt edzési lehetőséget – és amely újszerű kihívást jelentett a belsőépítészeknek. A Noppa Design építész és formatervező csapata kerekesszékes sportolók bevonásával segített a tér kialakításában, amely eredményeként a Suhanj Fitness eszközei, belső terei a funkcionalitást szem előtt tartva, egyedi alternatívát kínálnak kerekesszékes és látássérült vendégeknek is. A részvevők akár kerekesszékbe ülve, vagy kendővel eltakart szemmel is végigjárhatják az edzőtermet, hogy a fogyatékkal élők szemszögéből is ki tudják próbálni a létesítményt. A regisztrált látogatók egyalkalmas napi belépőt is kapnak.

Van kedvenc színem pop-up kiállítás

Iparművészeti Múzeum - programok

Pop-up kiállítás a látássérültek, a vizuális értékek és a divat kapcsolatáról. Olyan szabad asszociációs kísérlet, mely felhívja a figyelmet arra, hogy a vakoknak és gyengénlátóknak is lehet személyes ízlése és saját vizuális kultúrája.

  • Helyszín: Iparművészeti Múzeum
  • Cím: 1091 Budapest, Üllői St. 33-37.
  • Nyitvatartás: Október 1., 11:00-17:00
  • Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépővel, vagy 1300 Ft-os rendezvényjeggyel látogatható.

Linkek:

Központi Értékek – Közös Örökségünk a Közép-Európai Kortárs Designban

Kiállítás és Konferencia

Idén ünnepeljük a Visegrádi Együttműködés létrejöttének 25. évfordulóját, s ezévben kezdte meg működését a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala partnerintézménye, a Visegrádi Szabadalmi Intézet is. A kerek évforduló az együttműködés erősítésének újabb lehetőségeit kínálja fel számos területen, így a design vetületében is. Így 2016-ban nem egy, hanem három országot lát vendégül a Design Hét Budapest: Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát. Tovább ›

Fúzió a munka világában – korlátokkal

Nyilvános előadások és workshopok a BME Ergonómiai és Pszichológiai Tanszékének szervezésében

Ingyenes vagy alacsony költségigényű megoldások bemutatása rugalmas és akadálymentes munkahelyek kialakítására. Workshop az akadálymentesség főbb szempontjairól, és annak előnyeiről.

Előadó: Dr. Jókai Erika, Földesi Erzsébet

A programok és workshopok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció: http://www.erg.bme.hu/
honlapon.

Design Society – Design Economy

A design és a társadalom kölcsönhatása a bútoriparban

A bútordesign és a társadalmi változások összefüggései a történész: Ligetfalvi Gábor, a design szakértő: Halasi Rita Mária, és az iparági szereplő: Cselényi Krisztina szemével, akik egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül arra keresik a választ, hogy a 21. század adta lehetőségek, az internet, a sharing economy, illetve a designtudatos vásárlás adhat-e új irányt a bútorgyártásnak? Létezhet-e a hagyományostól eltérő gazdaságos modell? A jelenlévők részt vehetnek a Magyar Formatervezési Díj 2016 frissen megnyílt kiállításának exluzív tárlatvezetésén az Iparművészeti Múzeumban. A konferencia ingyenes, de regisztrációhozkötött: office@butorszovetseg.hu és +36 30 689 5206.

Kétkezi bútorletöltés a Technika#1-ben

Bútorkészítő workshop

A 2016-os Design Hét alkalmából két olyan kezdeményezés fog most össze, akiknek a megosztás és az együttműködés képezi munkájuk alapelvét. A Download Design projekt kész kiviteli terveket, a Technika#1 műhely pedig terepet biztosít az alkotáshoz. Mindenkiben ott rejlik a barkácsoló szellem, amit most életre hívhat szakmai hozzáértés és elérhető eszköztár segítségével. Designer bútort választunk, letöltjük, majd megépítjük!

Regisztráció és részletek: www.technikaworkshop.hu (max. 15 fő).

Cellux Mese Piknik

A Cellux Csoport változatos programokkal várja az érdeklődőket egész napos piknikjén: egy általuk illusztrált könyv gyerekfoglalkozással egybekötött bemutatójával 10-13 óra között, a storytelling és a design kapcsolatát bemutató szakmai előadással 14-15 óra között, és egy felnőtteknek szóló workshoppal, ahol a tervezést egy-egy mese alapozza majd meg 15-17 óra között.

 Regisztráció: celluxcsoport@gmail.com (max. 20 fő / program).

Az ÖKO csak zöldség-piacképes?

Kerekasztal-beszélgetés

Unalmas a fenntartható divat? Zöldre festés, marketingfogás? A Printa szakavatott vendégek segítségével  keresi a válaszokat ezekre a kérésekre. Ezt követően négy olyan tervező mutatkozik be, akik más-más megközelítéssel, de ökotudatosan alkotnak. Emellett szabadon felpróbálhatók lesznek a LAZLO, WYHOYS, AWARE kollekció ruhái is és a NES cipők. Tovább ›

Prezi - Budapest Design Meetup

Design & Health

A 2009 óta létező Budapest Design Meetup célja közelebb hozni a nézőket a designhoz és határterületeihez. Előadásokkal, beszélgetésekkel és a közönség bevonásával ismerhetjük meg sikeres tervezők projektjeit, alkotói szemléletüket. A Design Hét során az ember, az egészség és a design kapcsolatát járják majd körül. A program ingyenes.

A 3D nyomtatás orvosi alkalmazásai

Előadás és gyárlátogatás

A 3D nyomtatás igen jól illeszkedik az orvoslás egyes feladataihoz: ma már egyedi implantátumot is gyárthatunk CT felvétel alapján, de a 3D nyomtatásnak egyre nagyobb szerepe lesz az orvosok képzésében is, hiszen rendkívül részletgazdag, valósághű anatómiai modelleket lehet kinyomtatni. A VARINEX eseményén ezekkel az újdonságokkal lehet majd megismerkedni. Regisztráció: 3dnyomtatas.varinex.hu/designhet2016

Közös Többszörös

Segítő Design magas minőségben

A MAXCity Lakberendezési Áruház kiállítótere Közös Többszörös címmel olyan projekteknek ad helyet, amelyek a design eszközeivel igyekeznek egy sokszínűbb és elfogadóbb világot létrehozni. A kiállított projektek közös ismertetőjegye, hogy egyedi módon vonják be hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársainkat a munkafolyamatba. A kiállításhoz kerekasztal beszélgetés is kapcsolódik, időpont a maxcity.hu web- és facebook oldalán.