Napok

LaLuz Visuals – fényfestő műhely

Iparművészeti Múzeum - programok

Színekre hangolva kiállításunkhoz kötődően vendégünk lesz a LaLuz Visuals fényfestő csapata, akiknek célja, hogy új dimenziókat, látványos térélményt teremtsenek fénnyel és színekkel. Fényfestő workshopjukon betekinthetünk a vizuális csodagyártás kulisszái mögé és magunk is fényvarázslók lehetünk.

 • Helyszín: Iparművészeti Múzeum
 • Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
 • Fényfestő workshop: Október 1., 15:00-16:30
 • Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépővel, vagy 1300 forintos rendezvényjeggyel látogatható.

Linkek:

Etűdök alapszínekre #PIROS – Élőkép Színház

Iparművészeti Múzeum - programok

Színekre hangolva című kiállításunk az Élőkép Színház segítségével most kilép termeiből. A performansz keretében női szobrok mozdulnak meg, viszonyuk egymással és környezetükkel folyamatosan alakul majd. Az improvizáció során új élettel és képekkel töltődnek meg az Iparművészeti Múzeum különleges terei.

 • Helyszín: Iparművészeti Múzeum
 • Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
 • Élőkép Színház: Október 1., 16:00-17:00
 • Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépővel, vagy 1300 forintos rendezvényjeggyel látogatható.

Linkek:

Bringával Erdélyben

A Transsylvania című film vetítése az Iparművészeti Múzeumban

A CMH dokumentumfilm Madrid–Budapest távon bicikliző csapata újabb gyönyörű, újszerű roadmovie-dokumentumfilmet forgatott Erdélyben. Különleges élményekkel, Andras Toth filmzenéjével és Szersén Gyula narrációjával a Transsylvania New York-tól Limáig nagy sikert aratott a világ számos filmfesztiválján is. A filmvetítést az alkotókkal folytatott kötetlen beszélgetés követi. Tovább ›

 • Helyszín: Iparművészeti Múzeum
 • Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
 • Filmvetítés és beszélgetés: Szeptember 28., 17:00-19:00
 • Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.

Linkek:

A SzínTükör mögött

Iparművészeti Múzeum - programok

Az interaktív installáció a Színekre hangolva című kiállításunk kísérőprojektje, melyet a MOME TechLab Fellows kollektívája készített. A SzínTükör elé állva a látogató az öltözékének színeivel hív elő egy műtárgyat. Hogyan született meg az installáció, mikre használható — ilyen kérdésekről beszélgethetünk az alkotókkal. Regisztráció: info@imm.hu (max. 40 fő)

 • Helyszín: Iparművészeti Múzeum
 • Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
 • Interaktív installáció: Szeptember 27., 17:30-19:00
 • Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.

Linkek:

A felhasználói élmény – avagy a lélek-lehelés művészete

Nyilvános előadások és workshopok a BME Ergonómiai és Pszichológiai Tanszékének szervezésében

A felhasználói élményről (UX) szóló előadáson bemutatjuk, hogyan alakul ki az emberek és élettelen tárgyak között érzelmi viszony, hogyan lehet megteremteni azt a tárgyi környezetet, amitől jobban érezzük magunkat. Mi lehet a titka az igazi tervezőknek?

Előadó: Becker György

A programok és workshopok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció: http://www.erg.bme.hu/
honlapon.

Virtuális környezet és szemmozgás

Nyilvános előadások és workshopok a BME Ergonómiai és Pszichológiai Tanszékének szervezésében

Hogyan térképezzük fel a virtuális környezeteket? Képes-e a szemmozgás követés extra információt nyújtani a játékok fejlesztői számára? A legújabb trendeket bemutató előadást egy interaktív workshop követi. (max. 30 fő / workshop)

Előadó: Köles Máté, Dr. Hámornik Balázs Péter

A programok és workshopok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció: http://www.erg.bme.hu/
honlapon.

Human Centered Design az Innovációért

Hogyan tervezzünk emberközpontú megoldásokat?

Hallottál már a service design-ról, a Human Centred Design-ról és érdekel, mit is takarnak ezek a fogalmak? Felhasználóbarát terméket, szolgáltatást akrasz tervezni, fejleszteni gyorsan és hatékonyan? Akkor a Human Centred Design az innovációért workshop Neked szól! Regisztráció: linda.kodak@francisandson.co.uk vagy operations@francisandson.co.uk címen.

A workshop részvételi díja 5500 HUF/ fő/ alkalom.

Időpontváltozás: A Service Designidőpontja: október 1.
Tovább ›

Benjamin Hubert

Benjamin Hubert a Layer alapítója, mely stratégiai design ügynökségként egyszerre foglalkozik ipari formatervezéssel, stratégiával és UX/UI designnal, és ekként jelenleg a világ egyik legkeresettebb designstúdiójának vezetője. Háztartási eszközöktől az első 3D nyomtatott kerekesszékig, hordható technológiától az applikációig, bútorokig és használati tárgyakig számos tárgy fűződik a nevéhez, referenciái között pedig olyan márkák szerepelnek, mint a BMW, Braun, Cappellini, Fritz Hansen, Magis, Moroso, Nike, vagy a Samsung. A Layer emellett egy, a kortárs igényekre valós időben reflektáló, multidiszciplináris műhely, mely a designstúdiók legfrissebb generációját testesíti meg.

Az előadás angol nyelvű, nyilvános és ingyenesen látogatható.

EVERY THING WE TOUCH by Paula Zuccotti

Milyen lenne egyetlen fotón összegyűjtve látni az összes tárgyat, amit egy nap alatt – az ébredés első pillanatától kezdve egészen a lefekvésig – megérintünk? Mit mondana ez a kép rólunk, mennyit adna vissza a napunkból? Vajon az időrendi sorrendben felsorakoztatott tárgyak révén azok, akik egyáltalán nem ismernek minket, mennyire pontos képet tudnának kialakítani rólunk? Milyen következtetéseket vonnának le arról, hogy kik és mik vagyunk, és mi maradna észrevétlen számukra? Paula Zuccotti Minden, amit megérintünk (Every Thing We Touch) projektje 62 ember életének egy-egy napját mutatja be azokon a tárgyakon keresztül, amelyeket birtokolnak, használnak vagy fogyasztanak, amelyekre szükségük van, vagy amelyekre féltve őrzött kincsként tekintenek. Tovább ›

RGB#PIROS – Pop-Up kiállítás

Az Iparművészeti Múzeum programjai

Az RGB#PIROS program keretében a popup kiállítással a Múzeum újraértelmezi a látás, tapintás, érzékelés és a személyes vizuális kultúra kapcsolatát (11-17 óra között). A látogatók a LaLuz csapatával kirándulást tehetnek a fényfestészet varázslatos világába, az Élőkép Színház mozdulat performanszában pedig női szobrok kelnek majd életre átformálva a teret. Eközben egész nap design vásár!

UXstudio

Ismerd meg a felhasználóidat!

A UX studio 3 éve foglalkozik UI és UX designnal: mobil és webalkalmazásokat tervez. A Design Hét alkalmából kutatóik és designereik segítségével lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják magukat, mint digitális termékfejlesztők. Fő programjukban Pásztor Dávid alapító tart előadást, melyben bevezeti az érdeklődőket a felhasználói élménytervezés világába.  Tovább ›

studio That's It

A studio That’s it egy valódi média design alkotóműhely. A megbízások között éppúgy megtalálható város arculattervezés, mint videóklip készítés, színházi látványtervezés, vagy akár amerikai és angol filmekben megjelenő animációk gyártása és alkalmazása. A változatos munkák rugalmas tervezői magatartást követelnek, ugyanakkor ma már a műfaji határok egyre inkább összemosódnak, ami kedvez a kísérletezésnek – ezekről a munkafolyamatokról mesél Balogh Balázs tervező, a stúdió vezetője. A részvétel regisztrációhoz kötött a meghirdetett időpont előtti napig a studio@thatsit.hu címen.