Napok

Központi értékek - közös örökségünk - Előadássorozat

A Design Hét Budapest Központi értékek – közös örökségünk a közép-európai kortárs designban című kiállításához kapcsolódó előadássorozat célja megmutatni, hogy a régió hasonló társadalmi, gazdasági és kulturális hagyományokkal, adottságokkal rendelkező országai milyen formai, technológiai és rendszerszintű válaszokat adnak a meghatározó, közös kihívásokra – ezeket a kérdéseket járják körül a Visegrádi Együttműködés országainak képviselői a konferencia keretéban.

Program:

9:00 dr. Szalai András: Központi Értékek – Közös örökségünk a közép-európai kortárs designban, felvezető előadás

9:20 dr. Cselovszki Zoltán: az Iparművészeti Múzeum jelene és jövője az épület örökségének megőrzése tükrében

10:00 Design at the Sources, előadó: Ms. Lubomira Trojan - Head of Design Department, Zamek Cieszyn (PL)

10:30 szünet

10:45 The Story of Makerspace – re-discovering the Beauty of Old Crafts, előadó: Mr. Ondrej Kasparek, Makerspace – DEPO2015 (CZ)

11:15 Bemutatkozik a Hedon kézműves sörmárka

11:45 Creative Industry Kosice, előadó: Mr. Michal Hladký (SK)

12:15 A Kortárs Építészeti Központ 10 éve, előadó: Libárdi Julianna

12:45 kérdések

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a designhet@designhet.hu címen. A regisztrálók számára az Iparművészeti Múzeum ingyenes belépést biztosít a Központi értékek – közös örökségünk a közép-európai kortárs designban kiállításra, illetve a Magyar Formatervezési Díj és Designmanagement Díj kiállításra is. Regisztrációs határidő: szeptember 27., 16:00

Design Hét Sopron

Immár harmadik alkalommal jelentkezik Sopronban is a Design Hét, mely az Alkalmazott Művészeti Intézetben 'Az átmenetiség újrateremtése' kíállítás megnyitójával kezdődik és a táborral, mint építészeti problémával foglalkozik, azon belül is elsősorban a menekülttáborral, mint ideiglenes és uniformizált térrel. Részletes programok: http://designhetsopron.hu/ 

Légy tudatos tervező!

Nyilvános előadások és workshopok a BME Ergonómiai és Pszichológiai Tanszékének szervezésében

Lehetsz akár bútortervező, ékszertervező, divattervező, formatervező, grafikus, belsőépítész, szoftverfejlesztő, menedzser, mindenképpen szükséged van erre a tudásra!

Bemutatót tartunk arról, hogy a termékfejlesztési folyamat során mikor van szükség az iparjogvédelmi (design) adatbázisok használatára. A résztvevők számára saját tervezési témájához kapcsolódó adatbázis-kutatásra, közös gondolkodásra van lehetőség. (max. 20 fő / workshop)

Előadó: Dr. Jókai Erika, Takács Lászlóné

A programok és workshopok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció: http://www.erg.bme.hu/
honlapon.

Human Centered Design az Innovációért

Hogyan tervezzünk emberközpontú megoldásokat?

Hallottál már a service design-ról, a Human Centred Design-ról és érdekel, mit is takarnak ezek a fogalmak? Felhasználóbarát terméket, szolgáltatást akrasz tervezni, fejleszteni gyorsan és hatékonyan? Akkor a Human Centred Design az innovációért workshop Neked szól! Regisztráció: linda.kodak@francisandson.co.uk vagy operations@francisandson.co.uk címen.

A workshop részvételi díja 5500 HUF/ fő/ alkalom.

Időpontváltozás: A Service Designidőpontja: október 1.
Tovább ›

1. ArtHungry Díj

Ünnepélyes Díjátadó

Az egy éve elindított ArtHungry.com kreatív közösségi oldal első díjátadójára szeptember 30-án, a Hygge rendezvényhelyszínen kerül sor a Bálna Budapestben. Az ArtHungry Díj tematikája ezúttal a grafika és design volt, melyre augusztus 20-tól szeptember 20-ig, három féle kategóriában várták a szervezők az online prezentációkat. A díjak odaítélésében többszörösen elismert szakemberek és a témában jártas szakírók segítették a döntést. A díjátadót az este folyamán 3D nyomtatási bemutató színesíti a Varinex Zrt. jóvoltából, de itt mutatkozik be Heimann Zoltán legfrissebb bora, az SXRD, amit a borász személyesen fog kóstoltatni.

UXstudio

Ismerd meg a felhasználóidat!

A UX studio 3 éve foglalkozik UI és UX designnal: mobil és webalkalmazásokat tervez. A Design Hét alkalmából kutatóik és designereik segítségével lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják magukat, mint digitális termékfejlesztők. Fő programjukban Pásztor Dávid alapító tart előadást, melyben bevezeti az érdeklődőket a felhasználói élménytervezés világába.  Tovább ›

InvestPlacc

Keress és találj befektetőt!

Van egy jó ötleted, de hiányzik hozzá a forrás? Elindultál már saját erőből és szeretnél továbblépni? Második körös befektetőt keresel? Gyere el rendezvényünkre, ahol befektetőkkel találkozhatsz és tőkét szerezhetsz az induló projektedhez, de akár a több éve piacon lévő márkád fejlesztéséhez is. Fórumunkon választ kapsz arra, hogyan változik a hazai befektetői piac, előtérbe kerülnek-e az üzleti angyalok, vannak-e még kockázati tőkeforrások, illetve sikeres befektetések példájából tanulhatod meg, hogyan tudod jól csinálni. A nap végén egy izgalmas panelbeszélgetésből megtudhatod, hogy mi a gyakorlat szomszédjainknál, és alkalmad lesz előzetes regisztráció alapján személyes konzultációkat folytatni befektetőkkel, üzleti angyalokkal, tanácsadókkal. Élj a lehetőséggel!

Az eseményt a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület közreműködésével szervezi. A rendezvény az International Visegrad Fund támogatásával kerül megvalósításra. Tovább ›

Magyar Formatervezési Díj / Design Management Díj 2016

Díjátadó és Kiállítás

Magyar Formatervezési Díj 2016

A Magyar Formatervezési Díj a hazai design szakma seregszemléje, ahol az elmúlt év legsikeresebb, leginnovatívabb és nemzetközi szinten is elismerésre méltó termékei, tervei mutatkoznak be. A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett Magyar Formatervezési Díjon kiállítási jogot és díjat kapott termékek mindegyike a designban rejlő versenyelőnyt bizonyítja, legyen szó orvosi diagnosztikai eszközökről, járművekről vagy arculattervekről. Enélkül a hozzáadott érték nélkül ma már nem beszélhetünk innovatív termékekről, szolgáltatásokról. A Magyar Formatervezési Tanács kezelésében álló díj egyik fontos feladatának tartja, hogy megismertesse a designban rejlő versenypotenciált a piac szereplőivel, a gyártótól a felhasználó nagyközönségig.

Design Management Díj 2016

A Design Management Díjjal olyan gazdálkodó szervezeteket ismer el a Magyar Formatervezési Tanács, melyek magas, stratégiai szinten használják a designt és hosszú távon is ebben látják sikerük zálogát. A kiemelt szervezetek a designt, mint versenyképességet fokozó tényezőt, a szervezet döntéshozatali folyamataiba integrálják. Mára bizonyítottá vált, hogy minél magasabb szinten zajlik ez a folyamat, annál nagyobb hatással lehet az adott szervezet sikerességére, versenyelőnyére. Az elismertek egész tevékenységükre kiterjedően, példaértékűen alkalmazzák a designt, az esztétikumtól a managementig.

Belépés a díjátadóra: csak meghívóval.

Business & Design a KUBIK–ban

Meetupok, kiállítás, design vásár és előadások

Business design. Women in design. Stratégiai design. Fashion design. Website design. Career design. Chocolate design. A KUBIK „lakói” és partnerei egész héten workshopokkal, előadásokkal, szakmai programokkal várják az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni egy közösségi iroda életébe és a szabadúszók életstílusába. Egyes szakmai események regisztrációhoz kötöttek!  Tovább ›

Freelancers lab by SMarthu

Project management workshop

Ha nehezen osztod be az idődet és a sok feladat felőröl, érdemes elmenned a szabadúszó designereket segítő SMarthu előadására. A Freelancer Lab sorozat aktuális témája a projektmenedzsment: azaz hogyan tervezz, priorizálj, időzíts úgy, hogy az eredmény hatékonyabb munka, több szabadidő legyen, és persze boldog ügyfelek, illetve sikeresebb szabadúszók.

Regisztráció: info@smart-hu.org (max. 45 fő).

D2B

Konferencia

Innovatív szemléletű vállalati vezetők és designerek „csúcstalálkozója” az A38 Hajón. Esettanulmányok, workshopok és izgalmas szakmai programok a design és az üzleti élet találkozásának világából. Jelentkezés: design2business.eventbrite.com (max. 40 fő). A workshop részvételi díja 25.000 Ft + Áfa/fő (Bruttó: 31.750 Ft), amely tartalmazza az előadásokon és a workshopon való részvételt, valamint az étel és ital fogyasztás árát.

Prezi - Budapest Design Meetup

Design & Health

A 2009 óta létező Budapest Design Meetup célja közelebb hozni a nézőket a designhoz és határterületeihez. Előadásokkal, beszélgetésekkel és a közönség bevonásával ismerhetjük meg sikeres tervezők projektjeit, alkotói szemléletüket. A Design Hét során az ember, az egészség és a design kapcsolatát járják majd körül. A program ingyenes.